Lao Man Er gushu 2018

Népszerű
Lao_Man_Er_SHENG

Lao Man Er gushu 2018

11 100 Ft33 800 Ft

Lao Man Er és a bulang-hegyi teák a mai idők Kínájában a legnagyobb figyelmet kapják. Különlegessége, a jellegzetes “keserű” vagy “fanyar” karakter, mert a Bulang teák, különösen a LaoManEr teák sajátja. Visszatérő édesség és fűszeresség jellemzi, igazán férfias teának mondhatjuk.

Több száz éves fákról való levelek, 100 gr-os korongba préselve. 2018 tavaszi szedés. Ajánljuk ezt a teát mindazoknak, akik szeretnének a teahegyek ízeit jobban megismerni karaktereiket. Hosszan teázható, nagy energiájú tea ez, haladóbb teásoknak ajánljuk.

SKU: P024-LaoManEr-gushu
Törlés

Leírás

Lao Man Er gushu 2018

A Lao Man Er régió a Bulang hegységhez tartozik, ami Menghai megyében található. A mai időkben a leghíresebb és legdrágább teák innen jönnek. A Bulang hegy a mai időkben nagyon kedvelt teákat ad, melyeket nagyon kedvelnek a kínaiak.

Meghatározó karaktere a “keserű” vagy fanyar, amely a kezdő teásoknak meglepő is lehet. Olyan ez a tea, mint a borosok körében a Somló-hegy borai. Meg kell érni hozzájuk.

Érdekes, hogy a Lao Man Er teákat kétféleképpen nevezik. Van az “édes tea” és van a “keserű tea”. Azt kell tudni, hogy az “édes tea” is keserű, tehát a “keserű tea” még keserűbb. A helyi népek adták ezeket a jelzőket a teának. Ez a tea a “Keserű tea” csoportba tartozik.

Visszatérő és erőteljes édes utóíz kíséri, meglepően fűszeres, hosszú és erős tea ez.

Nagyon ajánljunk mindenkinek, aki szeretne elmélyülni a sheng puerek világában és a teahegyek közötti ízkaraktereket szeretné megismerni. Balázs személyes kedvence ez a tea.

A teafák trópusi erdőkben nőnek, vad körülmények között, buja természetben. Gushu, azaz több száz éves teafák levelei vannak összepréselve ebben a korongban.


Puer teákról bővebben itt olvashatsz, vagy látogass el hozzánk a Dembinszky utcai teaszobánkba, ahol teázni is tudsz bármikor és segítünk eligazodni a teák világában.

További információk

Tömeg N/A
Termőhely

Lao Man Er – Bulangshan – Yunnan – Kína

Mennyiség

100 gr, 30 gr, 50 gr

Ez is érdekelhet...

has been added to your cart:
Checkout