2012 Lincangi sheng puer – Impression

2012-lincang-sheng-puerh
2012 sheng puerh

2012 Lincangi sheng puer – Impression

3 800 Ft7 300 Ft

A tea vibráló és édes a rügyektől, nagyon csekély füst található benne, erős karamell és cukornád ízében és illatában.

Könnyű, friss, leheletnyi nyerseség található benne. Az enyhe füstösség az első pár felöntés alkalmával gyorsan távozik és egy őszibarack és mezei virág aromájú finomság váltja fel.

Törlés
Kosár

Leírás

2012 Lincangi sheng puer

Érdekes és különleges keverék tea, 2012 tavaszi és őszi szüretekből, válogatott, ültetvényes és vadon növő tealevelek kombinációja. A Mao cha, azaz a feldolgozott, de még nyers puerh alapanyag levelek, Lincang megyéből származnak, Wu Liang hegyéről.

Az első olyan kísérletek között szerepel, melyben eltérő teahegyek tealeveleit keverik össze a hosszú távú érés és a megfizethető ár figyelembe vételével. Az Arany Darma, azaz Jindamo tea cég készít hasonló blendeket, talán ők is voltak az elsők, akik ezt elkezdték. A különböző teák, eltérő tulajdonságai és a fáradhatatlan munka egy izgalmas keverést hozott össze. A tea vibráló és édes a rügyektől, nagyon csekély füst található benne, erős karamell és cukornád ízében és illatában.

Könnyű, friss, leheletnyi nyerseség található benne. Az enyhe füstösség az első pár felöntés alkalmával távozik. A levelek könnyen elválnak a “tortából”, könnyedén bontható szét. Kiegyensúlyozott és kellemes puerh.

Jellegében gyümölcsös, enyhe csersav, pici dohány. Tavaszi virágmező, nincs összehúzó érzés. Mézes. Olajos vagy inkább viszkózus érzetet keltett a szánkban, vékonynak nem igazán mondható. Első felöntésre nagyon virágos.

Elkészítési javaslat: 140 ml-es kannát vagy gaiwant használj hozzá, kb. 7-8 gr levelet s csupán csak 96 Celsius fokos vizet. többre nincs szükség. A felöntések 10-15 mp-ek legyenek.

Mindennapi shengnek gondoljuk, kellemes érzetű és finom.

A puer teákról bővebben itt olvashatsz

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség

100 gr, 50 gr

Termőhely

Lincang – Yunnan – Kína

Ez is érdekelhet...

Most adtad hozzá a kosaradhoz ezt a terméket: