Shui Xian 水仙

Shui xian wuyi szikla

Shui Xian 水仙

2 200Ft4 200Ft

Nincs készleten

2 200Ft4 200Ft

2014-es Shui xian, Wuyi hegy értékes területéről, Zheng Yan szikláiról. A sütöttebb jegyek érvényesülnek benne, nárcisz és orgona is megbújik mögötte. Vajasabb picit és égetett cukor aromájú, utóízében pici szezámmag érződik.

Többször pörkölt tea, így sült, parazsas mogyorós jegyek érződnek benne, melyet hosszú utóíz kísér. Érdekessége a wuyi hegyi szikla teáknak, hogy tavasszal szüretelik őket, majd fél- egy év múlva újra pörkölik őket, közben pihentetve.

A vulkanikus talajra jellemző ásványosság jellemzi a teát is és erőteljes tea energia.

Ez a termék jelenleg nem elérhető.

  • Leírás
  • További információk

Leírás

Shui Xian

egy népszerű teafajta a Wu Yi Yan cha-k közül.

A sütési folyamat adja a Shui Xian-nak a kellemes, pörkölt ízét, amely tökéletesen passzol, a bázist képező, ásványos talajon nevelkedett teának.

Shui Xian fajták őshazája a Főnix-hegység a dél-kínai Guangdong tartományában. Azon a térségben, egy erősen pörkölt teát készítettek belőle, és Főnixnek is nevezték el. Évszázadokkal ezelőtt gondolták úgy, hogy a Shui Xian fajtát ki kellene próbálni, a köves, sziklás talajon, a Wu Yi hegységben, ekkor kezdődött meg a teafajta telepítése.

Wuyi Yan Cha – Wu Yi szikla teák

Wuyi Yan Cha, vagy Wuyi Rock Tea vagy még pontosabban és lefordítva, Szikla Tea, egy ősi oolong fajta (egyike a 6 teafajtának, félúton a zöld és a vörös tea között). A szikla teák termőterületei és készítői az észak- Fujian tartományból származnak.
A szikla teák (Wuyi Yan Cha) összetettek teák. A tipikus ásványos íze a talajból, az erőt a pörkölés adja valamint a tavaszi virágos és gyümölcsös jegyeket is a terroirnak köszönheti..

Az “eredeti” Wuyi Yan Cha termőhelye a Wuyi-hegy régió, amely az UNESCO világörökség részeként tartanak számon. A drámai szakadékok a Kilenc folyó veszi körül, nagyrészt érintetlen, szubtrópusi erdő fekete-barnás sziklák. A tea növények növekedését, szűk völgyek védik, közvetlenül a sziklákon amely egy ásványi anyagokban gazdag talajréteggel rendelkezik.

Tealevelek feldolgozásának története ezer évig nyúlik vissza. A 11-től a 16. századig, amikor még az Oolong teát nem “találták fel”, a császári tea farmon a hegyekben,  zöld teát készítettek a császári udvar részére. Oolong termelés a 17. századtól megnövelte az exportot, mivel megnőtt a kereslet Európában az oolong teák iránt. Abban az időben, Wuyi teák, “Bohea” néven voltak ismertek Angliában, és fekete teaként importálták. Ne feledjük, hogy a fekete tea, mint tudjuk, évszázadokkal később jött létre…

Ma a “Wuyi Yan Cha” az egyik legértékesebb tea Kínában. Státusz szimbólummá vált, sok gazdag kínai egy vagyont hajlandóak fizetni anélkül, hogy tudná, milyen ízeket is kell érezni,  kóstolni egy Wuyi Yan Cha-ban. Ennek a kereslet növekedésnek az eredménye az lett, hogy a minőséget áldozták fel, a mennyiség  oltárán.

A Wuyi szikla teák egyedülálló ízét, akárcsak a somló hegyi boroknál, a talajból és a környező sziklákból szívja fel a növény. Ettől rendelkezik ásványos jegyekkel. Néha enyhén égető, sós, erőteljes, húzó és éles ízeket is produkál, melyet yixing kannában tökéletesen simára lehet csiszolni. A kóstolás során a tea gazdag, összetett és mély. Függően attól, hogy milyen volt a környezet, a pörköléssel finomítják, teszik virágossá ízeit, vagy éppen gyümölcsössé, dióssá és fás jellegűvé.
Si Da Ming Cong jelentése:“Négy nagy híres teanövény,” egy lista a híres teanövényekről.

A 4 nagy fajta alatt általában a következőket sorolják fel: Da Hong Pao, Tie Luo Han, Shui Jin Gui és Bai Ji Guan.

Ban Tian Yao is egy jól ismert Wuyishan Oolong, gyakran szerepel a listán. Lágy, jó minőségű Ming Cong melyet ésszerű áron találni, felér egy kincskereséssel! 🙂

További információk

Tömeg N/A
mennyiség

,

Termőhely

Ez is érdekelhet...

Kövess minket!

Most adtad hozzá a kosaradhoz ezt a terméket: