Shui Xian – Ban yan szikláiról

Népszerű
Shui xian zheng yan cindy

Shui Xian – Ban yan szikláiról

Édes, illatos szikla wulong, a rá jellemző ásványossággal. A vulkanikus Wuyi-hegyről származik, kétszer sütötték meg, nagy gondossággal.

SKU: W020-shuixian-zhengyan

Ez a termék hamarosan újra elérhető.

Leírás

Shui Xian 2016

A Wu Yi hegy Kína egyik leghíresebb és egyben legrégebbi teatermesztő régiója, ami az észak-fujian-i tengerparthoz közel eső hegyei között helyezkedik el.

Vulkanikus gránit szikla tömbök és szirtek között megbúvó teakertek kiváló alapanyagot adnak eme kimagasló ízvilágú, erőteljesebb ízvilágú, sütött oolong teákhoz, mint a mi Shui Xian teánk.

Ban Yan középső köréből származó Shui Xian teánk kertjeiben, volt szerencsénk sétálni és vizsgálódni idén májusban. Kiváló alkalom arra, hogy a talajt, a környezetet és az egyéb növénytakarót szemügyre véve, megfejthessük a teát. Személyesen ismerve a termelőt és családját is szintén fontos ebben. Mrs. Chen kimagasló személyiség, rendkívül kedves, barátságos hölgy. Minden teája kifinomult, eleganciával és nagy körültekintéssel készíti el őket és gondozza is a növényeket. Külön jó érzéssel töltött el bennünket, hogy a teakertekben dolgozó embereivel hogyan kommunikál, gondoskodik róluk.

A kiváló alapanyaghoz hozzátartozik a feldolgozási mód kifinomultsága is. Ez tudja megmutatni a tea valódi karakterét, megragadó illatát és varázslatot ízvilágát. A sodrást követően, a levél felületén keletkező sérülések és az idő előrehaladtával (oxidáció), majd a sütést követően, az citrusos és bogyós gyümölcsök, étcsoki, kakaóbab és egzotikus virágok váltakozó arányban jelennek meg az italban.

Elkészítéséhez használjatok  95 – 98 Co-os lágy, vizet, amelynek összes ásványi anyag tartalma maximum 200 mg/liter. Előmelegített, (150-250 ml) kannát vagy gaiwant használjatok és kb. 7 gr teát. Lehet egy kicsit több is. ?

A felébresztés legyen rövid és gyors, majd a felöntések előrehaladtával az időt növeljük 10 mp-ről 20-30 másodpercre, a víz hőfokát is emeljük.

További információk

Mennyiség

100 gr, 50 gr

Termőhely

Wuyi-hegy (Zheng yan) – Fujian – Kína

Ez is érdekelhet...

has been added to your cart:
Checkout