Shui Xian érlelt szikla oolong 2016

Népszerű
Shui xian zheng yan cindy

Shui Xian érlelt szikla oolong 2016

5 130 Ft15 560 Ft

Édes, illatos szikla oolong, a rá jellemző ásványossággal. A vulkanikus Wuyi-hegyről származik, évről évre újrasütötték, megfelelő helyen tárolták, mely hozzásegített különleges aromájához.
Szikla oolong rajongóknak mindenképpen érdemes megkóstolniuk.

Törlés
Kosár

Leírás

Shui Xian – Aged 2016

Igazán ritka, különleges évből származó Shui Xian szikla oolong, érlelt, évről évre lágyan többször újrasütött különlegesség. A Wuyi-hegy rajongóinak kifejezetten ajánlott a megkóstolása. Rendkívül hosszú és erős tea, lágyan parazsas.
Étcsokoládé és érlelt szilva lekvár. Kivételes tea erővel megáldott.


A Wu Yi hegy Kína egyik leghíresebb és egyben legrégebbi teatermesztő régiója, ami az észak-fujian-i tengerparthoz közel eső hegyei között helyezkedik el.

Vulkanikus gránit szikla tömbök és szirtek között megbúvó teakertek kiváló alapanyagot adnak eme kimagasló ízvilágú, erőteljesebb ízvilágú, sütött oolong teákhoz, mint a mi Shui Xian teánk.

Ban Yan középső köréből származó Shui Xian teánk kertjeiben, volt szerencsénk sétálni és vizsgálódni idén májusban. Kiváló alkalom arra, hogy a talajt, a környezetet és az egyéb növénytakarót szemügyre véve, megfejthessük a teát. Személyesen ismerve a termelőt és családját is szintén fontos ebben. Mrs. Chen kimagasló személyiség, rendkívül kedves, barátságos hölgy. Minden teája kifinomult, eleganciával és nagy körültekintéssel készíti el őket és gondozza is a növényeket. Külön jó érzéssel töltött el bennünket, hogy a teakertekben dolgozó embereivel hogyan kommunikál, gondoskodik róluk.

A kiváló alapanyaghoz hozzátartozik a feldolgozási mód kifinomultsága is. Ez tudja megmutatni a tea valódi karakterét, megragadó illatát és varázslatot ízvilágát. A sodrást követően, a levél felületén keletkező sérülések és az idő előrehaladtával (oxidáció), majd a sütést követően, az citrusos és bogyós gyümölcsök, étcsoki, kakaóbab és egzotikus virágok váltakozó arányban jelennek meg az italban.

Különleges és ritka Tie Luo Han teánkat is érdemes megkóstolni.


Elkészítéséhez használjatok  95 – 98 Co-os lágy, vizet, amelynek összes ásványi anyag tartalma maximum 200 mg/liter. Előmelegített, (150-250 ml) kannát vagy gaiwant használjatok és kb. 7 gr teát. Lehet egy kicsit több is. ?

A felébresztés legyen rövid és gyors, majd a felöntések előrehaladtával az időt növeljük 10 mp-ről 20-30 másodpercre, a víz hőfokát is emeljük.

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség

100 gr, 30 gr, 50 gr

Termőhely

Wuyi-hegy (Zheng yan) – Fujian – Kína

Ez is érdekelhet...

Most adtad hozzá a kosaradhoz ezt a terméket: