Shui Jin Gui – Arany viziteknőc 水金龟

Shui Jin Gui – Arany viziteknőc 水金龟

Shui jin gui

Shui Jin Gui – Arany viziteknőc 水金龟

195Ft

Készleten

195Ft

Törlés

Leírás

Shui Jin Gui – Arany viziteknőc 水金龟

A szüret ideje: 2017. 05. 05, a termőhely pedig Zhong gu yan钟鼓岩. Négyszer sütött tea ezért karakteresebb és hosszabban eltartható. Teljes egészében természetes körülmények között növekvő teanövényekről, melyek 40-50 év körüliek. Érdemes elrakni belőle és fél évente újra megkóstolni, mert nagyon jól érlelhető.

A Shui Jin Gui a Wuyi-hegy ma is látható 4 ősi teanövénye közül az egyik “nagy fajta”  (Ők azok: Da Hong Pao, Shui Jin Gui, Bai Ji Guan, Tie Luo Han – a ‘Si Da Ming Cong’.)

A teát mint a többi szikla wulongot májusban szüretelik, annak is a közepe táján, amikor már kifejlett leveleket találnak a bokrokon. A szedési standard két levél és egy éppen levéllé kifejlett rügy kombinációban történik, viszont, hogy védjék a teát a feldolgozás során a sodrási fázisban a sérüléstől, plusz egy idősebb levelet is hozzászednek, amely megóvja a többieket a túlzott sérüléstől. Belőle lesz majd a “huang pian” azaz sárga, öreg levél, melyet minden esetben eltávolítanak a kész teából. Ízletes és gazdag teát ad a huang pian is, de kinézete miatt (nem annyira szép a kínaiak szerint), nem fogyasztják szívesen, pontosabban a farmerek isszák meg ezt a teát.

Bővebben az oolong teákról itt tudtok részletesebben olvasni

This post is also available in: English

További információk

Mennyiség

1 gr

Termőhely

Wuyi-hegy (Zheng yan) – Fujian – Kína

Kövess minket!