Qing Xin “flowery” oolong

Qing Xin “flowery” oolong

Qing Xin oolong tea Tajvan

Qing Xin “flowery” oolong

3 300Ft9 900Ft

Készleten

3 300Ft9 900Ft

Törlés

Leírás

Qing Xin “flowery” oolong

Tavaszi Qing Xin oolong teánk Tajvanról érkezett, azon belül Meishan hegyről, Min Han-ék családi kertjéből. Érdekessége ennek a termővidéknek, hogy a Yunling megyében itt termesztettek először magashegyi teát. Meishan Shan Lin Xi hegytől északra, Alishantól pedig délre fekszik.
Aki kedveli az Alishan hegyi teákat, minden bizonnyal kedvelni fogja ezt a nem annyira ismert, de igen jó termővidék teáját.

A Qing Xin teanövény fajta a legelterjedtebb Tajvanon. Ez a tea jellegzetesen zöldes, édes, virágos jegyekkel örvendeztet meg minket, hegyi virágokra emlékeztető aromájával. Meglepő módon édes a tea és egész hosszú áztatást követően sem keseredik meg. Egy cseppet sem.
A magashegyi oolong teák ismérve ez.
Bőséges, krémes textúrája van, íze néha vajas, édes zöldborsós jellegű, de inkább megfoghatatlanul édes, mely könnyen függővé tesz.
Gyönyörű bambusz erdő fekszik a teakert mellett, minden reggel kisétáltunk, hogy a napfelkeltét megnézzük innét, ahogy megcsillan a fény a reggeli pára borította teabokrokon.
Alacsony oxidáció jellemzi ezt a teát, tehát inkább a zöldebb oolong teákhoz áll közelebb.

Ilyenkor tavasszal illetve a nyári időszakban is ígéretes tajvani tea számunkra melegen és hidegen áztatva egyaránt.


A tajvani oolongjainkat itt találjátok, bővebben pedig az oolongról, mint teatípusról itt olvashattok.

This post is also available in: English

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség

100 gr, 30 gr, 50 gr

Termőhely

Chiayi / Meishan – Tajvan

5 gr tealevelet használjatok 150-200 ml vízhez. A víz 85-90 fokos legyen, majd a felöntések előre haladtával ezt növeljétek. Az áztatási idő a felébresztést követően 1 perces legyen, majd szépen, emeljétek ezt.

This post is also available in: English

Ez is érdekelhet...

Kövess minket!