Amber Gaba wulong

Amber Gaba wulong

Amber Gaba wulong

2 900Ft8 500Ft

Készleten

2 900Ft8 500Ft

Cimke:
Törlés

Leírás

Amber Gaba wulong

Újra itt van egyik kedvenc tajvani wulong teánk, az Amber Gaba. Idén (2019) szeptemberében kóstoltuk újra a mintákat Tajpej mellett, kedves ismerősünk kis tea raktárában. Bár akkor még elég meleg volt ott, és nehéz volt elképzelnem a mostani decemberi időjárásban igen jóleső teát, azért sejtettem, hogy nagyon is jól fog esni a havas, esős délutánokon vagy estéken.

Alishan – hegyről származó alapanyag feldolgozásakor, oxigéntől elzárt közegben tölt a tea jópár órát, melynek hatására megnövekszik, illetve megőrzi, gamma-amino-vajsav tartalmát a levél, ezért kielégítően hathat idegrendszerünkre, és nyugodalmat hozhat életünkbe.

Ízében és aromáiban tipikusan a téli időszakban, szívünknek oly kedves édességek és magvak illata jut róla eszünkbe. Pörkölt dió, mogyoró, fahéjas, sült porcukros piskóta, vagy diós guba. Egyértelműen a karácsonyi vásárok kelt tésztás édességei, pirított magvakkal megszórva. Az ámbra jelzőt az illatában fellelhető ámbrás tónusok miatt kapta, amit a magasabb sütési foknak köszönhetően alakult ki. Odasült baracklekvár, likőrös jellegű, telt illatú.

Közepesen sütött teáról van szó, így karamellás, parázs jegyeket is hordoz ez a tea. Hosszan teázható, kedveljük nagyon.

Bővebben az oolong teákról itt tudtok részletesebben olvasni

This post is also available in: English

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség

100 gr, 30 gr, 50 gr

Termőhely

Chiayi / Alishan – Taiwan

6 gr tealevél / 100 ml 99C-os víz

Első felöntés: 25-35 mp, az azt követő felöntések +5 mp-el legyenek hosszabbak. 8-9-szer felönthető tea.

This post is also available in: English

1 gr tealevél / 100 ml 99C-os víz

Első felöntés 120 mp, majd az azt követő felöntés +30 mp-el legyen hosszabb. Összesen 3x önthető fel a nyugati teakészítési móddal.

This post is also available in: English

Kövess minket!