Xin Ren Xiang 杏仁香 dancong

Xin Ren Xiang 杏仁香 dancong

Xin Ren Xiang 杏仁香 dancong

3 700Ft10 500Ft

Készleten

3 700Ft10 500Ft

Törlés

Leírás

Xing Ren Xiang – dancong

A tea trópusi gyümölcsökre emlékeztető, mély utóízzel rendelkező finomság. Felfedezhetünk benne az ananász, meggy és licsi karaktereit. A neve utal mandula esszencia illatára. Az utóíze erőteljes, melyet a termőhelynek köszönhet. Amikor megkóstoltuk, tudtuk, hogy nem mehetünk haza, enélkül a tea nélkül.

Wudong-hegy különleges talajjal rendelkezik. A vulkanikus talaj gazdag ásványi anyagokban különösen 800 és 1400m-es magasságban. Vörös agyagos talaj ideális körülményeket teremt a teanövényeknek, melyek rendkívül sok ásványi anyagot tudnak magukba szívni a változatos kőzeteknek köszönhetően. A védett terület gazdag talajtakaró növényekben is, melyek maradványait szintén hasznosítja a teanövény a fejlődésre.

Szüret időpontja: 2019 április vége
Termőterület: Wudong falu – Főnix-hegység – 1000m magasság
Sütési szint: Közepesen sütött wulong

Az itt termő teák hosszú utóízűek, tartalmas főzetű italok a magas nyomelem és ásványi anyag tartalmuk miatt is.

A kezdeti időkben magról ültették a növényeket, később viszont a fák oltásával a megfelelőbb minőség elérése végett keresztezték, beoltották a teafákat. Fontos szempont volt még az ellenálló képesség és a fajta különlegességek felerősítése. A dancong sohasem ültetvényes tea. Félvad körülmények között élő növényeket nevezzük így, melyek gondozás alatt állnak.

Bővebben az oolong teákról itt tudtok részletesebben olvasni

This post is also available in: English

További információk

Tömeg N/A
Mennyiség

100 gr, 30 gr, 50 gr

Termőhely

Wudong-hegy – Guangdong – Kína

Ez is érdekelhet...

Kövess minket!