Cikkszám: M013-kiwamecha Kategóriák: , , ,

Kiwamecha 極茶 matcha (koicha 濃茶) 30 gr

A Yoshida Maechaen család legmagasabb kategóriájú matcha teája. Koicha készítéséhez ajánlott, ünnepi tea, kimagasló karakterű. Nagyon erős, telt, hosszú utóízzel. A legjobb teák közé tartozik, matcha fogyasztásban gyakorlottak részére.

Hasonlítgatás felesleges, mivel egyszerre megtalálható benne a felszálló erő és a légies, tovatűnő könnyedség és érzékiség.  Ami egyedülálló különlegessége, az a nyelvre helyezett, tökéletes egyensúly és hosszú, erőteljes utóíz.

23.500 Ft

Készleten

Kérdésed van?

Szívesen segítünk Neked!

0 out of 5 based on 0 customer ratings
Még nem írtak véleményt

Leírás

Kiwamecha 極茶 matcha (koicha 濃茶) 30 gr

A Yoshida Maechaen család legmagasabb kategóriájú matcha teája. Koicha készítéséhez ajánlott, ünnepi tea, kimagasló karakterű. Nagyon erős, telt, hosszú utóízzel. A legjobb teák közé tartozik, matcha fogyasztásban gyakorlottak részére.

A hasonlítgatás felesleges, mivel egyszerre megtalálható benne a felszálló erő és a légies, tovatűnő könnyedség és érzékiség.  Ami egyedülálló különlegessége, az a nyelvre helyezett, tökéletes egyensúly és hosszú, erőteljes utóíz.

極茶 – Kiwamecha: Jelentése= “Brutáltea” – “Extrém tea”


Koicha tea készítésére alkalmas.

Yoshida Maechaen UJI, KYOTO teafarmról származó porrá őrölt japán zöld tea.
A japán teaceremóniák itala, meglehetősen magas antioxidáns tartalommal.


Egy adag usuchához (híg tea) kb. 1,5-2 gr teaport, a sűrű teához, a koichához pedig 5 gr matchát.  A matchát a chawannak nevezett kb. 10 – 12 cm átmérőjű teáscsészében készítjük el, a bambuszból készült chasen teaecsettel  keverjük habosra, kb. 60-80 ml vízzel. A víz hőmérséklete évszakok és szertartások szerint 75-90 fok között váltakozik. A habosítás nem tart sokáig, technikáját, mozdulatait nem könnyű megtanulni, de ha elhivatott az ember, menni fog. Az usucha felszíne habos, de buborékmentesen krémes kell, hogy legyen, míg a koicha állaga a megolvadt csokoládéhoz hasonlít.

Napi egy csésze matcha fogyasztása teljes egészében kielégítő, kiegyenlíti a vérnyomást, felfrissít, átjárja a testet és a lelket.


Koicha 濃茶, azaz sűrű tea készítéséhez legalább 3 chashaku-nyi teát használj. 3 – 4 gr teapor. A jó és tökéletes koicha sohasem keserű, hanem intenzív, kiegyensúlyozott, mindenféle ízt felvonultató tea-gyógyszer. Éppen ezért, csak a legjobb teákból lehet koichát készíteni. Jellegéből adódóan inkább szertartásokra és különleges alkalmakra javasoljuk a koicha fogyasztását.

Hasznos javaslat: A teapor csomósodását elkerülhetjük, ha átszitáljuk a teaport egy kisebb szűrőn keresztül.

Tároljátok légmentesen lezárva és minden esetben hűtőszekrényben.

Matcha készítés előtt vegyétek elő, hogy felmelegedjen szoba hőmérsékletűre. Legfrissebb ízeket a felbontást követően 7-8 hónapig nyerhetünk ki a teából.

Egyéb információk

Additional Information

termőhely

Uji – Kyoto – Japán

Weight
30 g

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Kiwamecha 極茶 matcha (koicha 濃茶) 30 gr” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.