Gyokuro Gokou

Ookawa úr családi üzeme és teái nagy benyomást tettek ránk2018-ban, Japánban.

A személyes jó tapasztalatunk miatt is szívből ajánljuk mindenkinek ezt a teánkat. Ujitawara szép hely. A rizsföldeken fehér kócsagok, a vízben pedig ott tükröződnek a smaragdzöld teanövények.

Ez egy több szempontból is különleges, „egy fajta, egy mező, sőt: egy parcella” gyokuro amit az orrunk előtt szüreteltek.

Édes, telt és hosszú utóízű. Amilyennek egy gyokuro-nak lennie kell.

A termelőnél aromazárva csomagolt, hűtve tárolt, 50 grammos kiszerelés.

5.600 Ft

Készleten

0 out of 5 based on 0 customer ratings
Még nem írtak véleményt
Kérdezni szeretnék!
Cikkszám: Z025-gyokuro-gokou Kategóriák: , , , , , Címke:

Termék leírás

Gyokuro ’Gokou’ – 2019 – EU organic

Ookawa úr családi üzeme és teái nagy benyomást tettek ránk idén Japánban. A személyes jó tapasztalatunk miatt is szívből ajánljuk mindenkinek ezt a teánkat. Ujitawara szép hely. A rizsföldeken fehér kócsagok, a vízben pedig ott tükröződnek a smaragdzöld teanövények. Ez egy több szempontból is különleges, „egy fajta, egy mező, sőt: egy parcella” gyokuro amit az orrunk előtt szüreteltek. Édes, telt és hosszú utóízű. Amilyennek egy gyokuro-nak lennie kell.

A termelőnél csomagolt, hűtve tárolt, 50 grammos kiszerelés.

A teakert; a család; a fajta:

A szedés időpontja: 2019 május 20. 2018-ban – amikor már itthon kóstoltuk a több helyről kapott japán teamintákat és vakteszten kiválasztottuk ezt a teát – esett le, hogy mi pont aznap járunk ennél a családnál Japánban. Az orrunk előtt szüretelték tehát azt a teát ami végül több hasonló közül nekünk a legjobban ízlett. Akkor pedig még azt sem tudtuk, hogy esetleg mintát fogunk belőle kapni. Ennyire személyes élmény nekünk ez a tea… A 2019-es Gokou gyokuro minta is elnyerte a tetszésünket, ezért kértünk újra. 🙂

Szedés előtt idén 25 napig árnyékolták ezt a gyokuro-t. „Tana módszerrel” árnyékolt és géppel szedett.

Ookawa úr egyébként egy fiatal termelő aki a szüleivel együtt készíti teáit. A kis üzemük – a japán stílushoz hasonlóan – gépesített. Emellett tiszta és rendezett. A sodrás náluk 3 fázisban történik – míg máshol csak kettő – ezzel is gondosabb a feldolgozás, egyenletesebben vannak megtörve a sejtfalak ami minden bizonnyal jobb ízt eredményez.

Ujitawara az Uji termőterület egyik fő része. Az Uji folyó párás levegőjét sok helyen érezni a dimbes-dombos vidéken.

A ’Gokou’ pedig egy 1953-ban, Kyoto prefektúrában, kifejezetten a helyi adottságokra és árnyékolásra kifejlesztett, illatos fajta. Sok teaversenyre benevezett teának ez a növényvariánsa.

Egyéb információk

Additional Information

Weight
50 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Gyokuro Gokou” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé.