wakamuya-gyokuro
organic-kagoshima-tea

Gyokuro Wakamushya – Mr. Sakamoto

5 900 Ft

50 gr-os kiszerelés, aromazáró tasakban. Japánban csomagolva, hűtve tárolva.

Elérhetőség: Elfogyott SKU: wakamusya-Sakamoto Kategóriák: , , , , , Cimke:

Leírás

Gyokuro Wakamushya – Mr. Sakamoto 50gr

Ezt az organikus termesztésű (növényvédő szerektől mentes, nincs műtrágya használat) Wakamushya (=Fiatal harcos) gyokurot, Kagoshima prefektúrában termeszti és gondozza Sakamoto úr, akivel Balázs 2019 novemberében találkozott egy ösztöndíj keretein belül. Sakamoto úr Kyushu szigetének déli csücskében, Shibushi faluban él és gazdálkodik.

Wakamushya egy ízgazdag, “férfiasabb” gyokuro. Fellelhető benne nagyon enyhe fanyarság – főleg, ha 45 Celsius fok fölött készítjük – amitől frissítő lesz és az édessége is enyhül. Olyan embernek ajánljuk, akik az umamis jelleget, gazdag ízeket kedvelik, de a túlzott édességet talán nem annyira.
Akár sencha teákhoz hasonló készítési paraméterekkel is próbálkozhattok, de ha alacsony hőmérsékletet (45Cels.) használtok akkor “umamiban” gazdag, vastag, olajos textúrája is megmutatkozik.


65-70 ° C-os víz és 4 gr levél / 150 ml arányban készítsétek ha sencha jellegűre szeretnétek, gyokurosan pedig 45 ° C-os víz 6 gr tea felhasználásával, mindössze 30-50 ml vízhez.


Fantasztikus természeti szépség veszi körül az ültetvényt és a vulkanikus talaj is hozzájárul ennek a teának a karakteréhez.
Ez Kagoshima prefektúra, Shibushi település – ahol Sakamoto úr igen elismert teatermelőnek számít.
Teakertjeit teljes egészében organikusan gondozza, szenvedélye a talaj és a természet védelme, a tökéletes tea megalkotása. Fiatal korában elvesztette egy szeretett családtagját és elhatározta hogy teljes egészében az organikus termelésre fókuszál majd az egészség védelmében.

Sakamoto úr romantikus alkat, érdekes ember. Költő és festőművész is egyben. Mikor elküldte nekünk teáit, a csomagban kaptunk tőle egy festményéről készült hatalmas textil posztert, mely egy gyönyörű gésát ábrázol.
Teáinak címkéin is az ő rajzai szerepelnek Sakamoto urat kértük, hogy csomagolja be nekünk a teákat kisebb csomagokba, vákumozva, így amikor megérkeztek üzletünkbe, rögtön a hűtőbe is kerültek, hogy a frissességüket garantálni tudjuk nektek.

A gyokuro teatípust úgy ismerjük, mint a legmagasabb fokozata a japán teák között. Szedés előtt legalább 3 hétig árnyékolják.
Sakamoto úr két lépcsős árnyékolási rendszert alkalmaz. Három héttel a betakarítás előtt egy réteg árnyékolót helyez a bokrok fölé, majd egy hét múlva a második, végleges réteget is felhúzza.
Ezzel a növényeket szinte teljes sötétségbe takarja az utolsó két hétre, majd kezdődhet a levelek szedése.
Ennek köszönhetően az elkészült tea rendkívül édes lesz, umamiban gazdag, szinte gazdag “leves” jellegű.
A levelek leszedése után szinte rögtön gőzölik őket, hogy megállítsák a levelek oxidációját, majd szárítják és formázzák.
A japán teák feldolgozásáról bővebben írtunk már. A cikk a sencha teatípusról szól, a feldolgozási lépések majdhogynem megegyeznek a gyokuro feldolgozásával. Legnépszerűbb japán tea a sencha

A zöld tea típusról szóló ismertetőt képekkel és videókkal pedig itt találod.

Kóstold meg Mr. Sakamoto többi gyokuróját is!

 

További információk

Tömeg 50 g
Termőhely

Shibushi, Kagoshima, Japán

65-70 ° C-os víz és 4 gr levél / 150 ml arányban készítsétek ha sencha jellegűre szeretnétek, gyokurosan pedig 50 ° C-os víz 6 gr tea felhasználásával, mindössze 30-50 ml vízhez.

Ez is érdekelhet...