Karigane Hatsukari 100gr

karigane-hatsukari
Masahiro-csoportkep
masahiro-matcha-teat-keszit

Karigane Hatsukari 100gr

8 400 Ft

Karigane Hatsukari 100 gr-os kiszerelés, Japánban csomagolva, hűtve tárolva.

Elérhetőség: Készleten SKU: Karigane-hatsukari Kategóriák: , , , , ,
Kosár

Leírás

Karigane Hatsukari 100gr (Uji)

A Yoshida családtól nem csak matcha teáink vannak. Masahiro-tól kaptuk ezt a Karigane-t, édes szár teát, mely könnyed, gyümölcsös és virágos, frissítő jegyekkel rendelkezik.
A család 16. generáció óta gazdálkodik és foglalkozik tea készítéssel. A család gondozásában áll a Kozan-ji templom mellett fekvő teakert is, mely Japán egyik legrégebbi teakertje.

A tea Uji környékéről származik, mutatkoznak benne a jellegzetes Uji tea karakterek. 100 gr-os kiszerelésben kapjuk a Yoshida családtól, Japánban vákum csomagolva, és hűtve tároljuk boltunkban.

A családdal már többször találkoztunk otthonukban és a jó kapcsolatnak köszönhetően, így hogy nem tudtuk meglátogatni őket is folyamatos a teáink utánpótlása, a minták kóstolása.

Azoknak ajánljuk ezt a teát, akik még egy kicsit bizonytalannak érzik magukat a japán teák világában, már ami a készítést illeti és szeretik az édeskés ízeket. A karigane típusú teát, mondhatni “nehéz elrontani”, így azoknál is először megmutatja igazi szépségeit ez a tea, aki még nem kezeli annyira biztos kézzel a kyusu kannákat.

Kóstoljátok meg két Kagoshima régióból származó Karigane teánkat is!
Sencha Karigane
Gyokuro Karigane, Mr. Sakamoto teakertjéből

 

További információk

Tömeg 100 g
Termőhely

Uji – Kyoto – Japán

200 ml-es kyusu kannához használjatok 7-8 gr tealevelet. Ez kb. 1,5 teáskanálnak felel meg. Két csészét készítsetek oda és hűtsétek vissza a vizet benne 80 fokig. Az első felöntés legyen 1 perces.

A második szintén 1 perc a harmadik pedig hosszabb lehet. Édesebb ízeket hozhattok elő ha 75 fokos vizet használtok, de érdemes a magasabbal próbálkozni, hogy minden umami előjöjjön a teából.

Most adtad hozzá a kosaradhoz ezt a terméket: