Unryu 雲龍 matcha 30 gr (usucha 薄茶)

A japán teaceremónia kivételes minőségű matcha teája. Uji teamezői a leghíresebbek Japánban. Az Unryu matcha egy férfiasan karakteres, markáns ízű, erős tea.

30 gr-os, fém dobozos kiszerelésben.

7.900 Ft

Készleten

Cikkszám: M007-unryu Kategóriák: , ,

Kérdésed van?

Szívesen segítünk Neked!

0 out of 5 based on 0 customer ratings
Még nem írtak véleményt

Leírás

Unryu 雲龍 matcha 30 gr (usucha)

Unryu 雲龍 – Felhősárkány

Yoshida Mei teafarmról származó porrá őrölt japán zöld tea.
A japán teaceremóniák itala. Karakteres ízű, férfiasnak mondható, rendkívül komplex tea. Enyhe fanyarság és hosszú, édes utóíz jellemzi. A nyersebb teákhoz áll közelebb.


A Matcha porrá zúzott zöld tea, melyet hosszú időn át malomkővel őröltek. Ennél a japán teatípusnál teaszűrőt nem kell használni. A Matcha vízzel keverve és habosítva fogyasztható, aminek köszönhetően még nagyobb vitaminfelvételt biztosít.
Történetét tekintve a legértékesebb, szertartásos zöld tea.

Egy adag usuchához (híg tea) kb. 1,5-2 gr teaport, a koichához (sűrű tea) 3-4 gr matchát használj.  A matchát a chawannak nevezett kb. 10-12 cm átmérőjű teáscsészében készítjük el, a bambuszból készült chasen teaecsettel keverjük habosra kb. 60-80 ml vízzel. A víz hőmérséklete évszakok és szertartások szerint 75-90 fok között váltakozik. A habosítás nem tart sokáig, technikája, mozdulatai kellő elhivatottsággal hamar megtanulható. Az usucha felszíne habos, de buborékmentesen krémes kell, hogy legyen, míg a koicha állaga a megolvadt csokoládéhoz hasonlít.

Napi egy csésze matcha fogyasztása egyensúlyban tartja a vérnyomást, felfrissíti a testet és a lelket.

 

Usucha (薄茶), azaz híg tea készítéséhez javasoljuk a következő receptet:

Teapor mennyisége: 2 gr (≈ 2 kk) 2 chashaku-nyi mennyiség
Víz mennyisége – hőfoka: 80 – 100 ml, 80 – 90°C
Keverd el és habosítsd fel matcha ecset segítségével (chasen).

Koicha (濃茶), azaz sűrű tea készítéséhez legalább 3 chashaku-nyi teát használj (3 – 4 gr teapor). A jó és tökéletes koicha sohasem keserű, hanem intenzív, kiegyensúlyozott, különféle ízeket felvonultató tea-gyógyszer. Éppen ezért, csak a legjobb teákból lehet koichát készíteni. Jellegéből adódóan szertartásokra és különleges alkalmakra javasoljuk a koicha fogyasztását.

Hasznos javaslat: A teapor csomósodását elkerülhetjük, ha átszitáljuk a teaport egy szűrőn keresztül. Ezután először “paszta szerűre”, majd fokozatosan hozzá adagolva a megfelelő mennyiségű vizet, krémesre keverjük.

Tároljátok légmentesen lezárva és minden esetben hűtőszekrényben.

Elkészítése előtt ügyeljetek rá, hogy a teapor felmelegedjen szobahőmérsékletűre. A legfrissebb ízek a felbontást követő 7-8 hónapon belül nyerhetők ki a teából.

Egyéb információk

Additional Information

termőhely

Uji – Kyoto – Japán

Weight
30 g

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Unryu 雲龍 matcha 30 gr (usucha 薄茶)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.