Tea kóstoló események teaboltunkban vagy az Ön saját helyszínén

A hasonlóság tea és bor értékelése között figyelemre méltó.

Mindkét ital kóstolásakor az érzékszerveinket használjuk. Illatokat, ízeket, színeket, test-érzeteket figyelünk. Ezen felül kellenek a személyes történetek, tapasztalatok. Ezek együttesen egyedi benyomásokat alkotnak, melyeknek megfejtése mindig érdekes és izgalmas. Az íz-érzékelést pedig bizony edzeni lehet – ha elmondja valaki mire kell odafigyelni(ezek mi vagyunk… 🙂 )

A mai időkben a bor, sör és kávé “új hulláma” után, a teázásban is változások kell, hogy történjenek. Az emberek egyre érdeklődőbbek, nyitottabbak és tudni szeretnék, hogy mi az és honnan származik amit fogyasztanak. Sokan megdöbbennek amikor rájönnek, hogy még nem is ittak “igazi teát”, vagy pedig amikor megtudják, hogy mi is kerül pontosan a teafilterekbe. A – nem filteres teának termesztett – teáknál például rendkívül fontos a teacserjék/teafák termőhelye, kora, fajtája, a szüret időpontja, az időjárás és természetesen a feldolgozás módja, a készítő szakértelme.

Egy-egy választott témát alaposan átbeszélünk, képekkel, beszámolókkal színesítünk és a mindennapokban is használható tudást adunk.

A tea kóstolókat előre egyeztetett időpontokban és helyszíneken tartjuk és nagyjából 2-3 óra az időtartamuk. Minden alkalmat igyekszünk gyakorlatiassá, közvetlenné és informatívvá tenni.

Érdeklődni az info@teavolution.eu címen vagy pedig telefonon tudtok. (+36 30 552 19 81)