Tea kóstolók

Tea kóstoló rendezvények

A hasonlóság tea és bor között rendkívül figyelemre méltó.

A borkóstolás során illatokat, ízeket, érzeteket figyelünk, színeket és sűrűséget. Ezek egyesülése alkot egyedi ízeket, melynek megfejtése érdekes és izgalmas és sok-sok gyakorlást igényel. Az ízérzékelés fejlesztését, edzését. A tea kóstolásnál sincs ez másként.

A mai időkben a sör, bor és kávé frontok után, a teázásban is hatalmas változások történnek itthon. Akárcsak a bor és a kávé esetében, a teáknál is rendkívül fontos a teacserjék, illetve teafák termőhelye, kora, fajtája, szüretek időpontjai és természetesen a feldolgozás módjai.

Ezeket fejtegetjük kóstolóink alkalmával, sokféle teát megízlelve, figyelve a kiváltott érzetekre.

Több témát alaposan átbeszélünk, és a mindennapokban is használható tudást adunk.

A tea kóstolók előre egyeztetett időpontban kezdődnek, kb. 3 órásak. Minden alkalom gyakorlatias, közvetlen és informatív. Nincs papír se vizsga, csak garantált jókedv.

Kóstolóink témakörei folyamatosan bővülnek:

Fedezd fel a teát! | Tea kóstoló – Workshop | Level 1

Egy növény, hat tea típus, ötezer éves múltra visszatekintő kultúra. Kezdetektől fogva a mai napig, kövessük együtt a tea útját, ízeit, testre ható érzeteit. “Fedezd fel a teát!” workshop a tökéletes bevezetés mindenki számára; A kíváncsi emberből, leendő teaszeretővé válik.

Történelem és a legendák, a világ fő termelő vidékei, tea típusok differenciálódása, tea készítési kellékek és a tea jótékony hatása.
Gyere el, fedezd fel a sokféle illatot és ízt, miközben megtanulod az alapismeretekhez szükséges ismereteket.

Amiről szó lesz:
Teatermelő vidékek
Tea növény főbb tulajdonságai
Tea fajtái oxidációs szintjük szerint
Tea készítésének alapvető lépései (víz-hőfok-eszközök és áztatási idők)
Hogyan kóstoljunk?
Élettani hatásai a teáknak
Mindent amit a megfelelő tárolásról tudni érdemes

KÍNA – ZÖLD és FEHÉR teák | Tea kóstoló – Workshop | Level 2

Több ezer fajta kínai zöld tea fajta létezik, ősi “transzformációs” feldolgozási módokat a mai napig használnak, azonban újítások is vannak. Ez a kurzus a különböző stílusokat mutat be. A terroir, a botanika és az aromák sokfélesége a zöld és fehér teákban.
Ismerd meg, hogyan kell használni a gaiwan-t, amely a legtökéletesebb eszköz a legjobb ízű tea elkészítéséhez.

KÍNA – OOLONG és VÖRÖS (fekete) teák finomsága | Tea kóstoló – Workshop | Level 2

Guangdong tartomány oolongjai, teafákról valók. Anxi tartomány híres Tie Guan Yin oolong teája, továbbra is legendás. Wuyi-hegy, ahol a csodálatos “rock teák” születnek.

Oolong teák sokfélesége, készítésének legkörültekintőbb folyamati lépései, kézművesség a javából.

Merülj el Kína csodálatos “Hong cha” vörös teában, oxidációs szint meghatározó a tradicionális ízek előcsalogatásában. Taiwan-ra is elutazunk felfedezni vörös teáit.
Sok helyre utazunk ezen workshop alkalmával, Kína varázslatos terroir-jai között. Elsajátíthatjátok a gong fu cha teakészítési technika lépéseit és a yixingi agyag kanna használatát.

Érdeklődni az info@teavolution.eu címen tudtok, vagy hívjátok a +36 30 953 49 39

bevezeto-teaszint