Tea kóstoló események teaboltunkban vagy az Ön saját helyszínén

A hasonlóság tea és bor értékelése között figyelemre méltó.

Mindkét ital kóstolásakor az érzékszerveinket használjuk. Illatokat, ízeket, színeket, test-érzeteket figyelünk. Ezen felül kellenek a személyes történetek, tapasztalatok. Ezek együttesen egyedi benyomásokat alkotnak, melyeknek megfejtése mindig érdekes és izgalmas. Az íz-érzékelést pedig bizony edzeni lehet – ha elmondja valaki mire kell odafigyelni(ezek mi vagyunk… 🙂 )

A mai időkben a bor, sör és kávé “új hulláma” után, a teázásban is változások kell, hogy történjenek. Az emberek egyre érdeklődőbbek, nyitottabbak és tudni szeretnék, hogy mi az és honnan származik amit fogyasztanak. Sokan megdöbbennek amikor rájönnek, hogy még nem is ittak “igazi teát”, vagy pedig amikor megtudják, hogy mi is kerül pontosan a teafilterekbe. A – nem filteres teának termesztett – teáknál például rendkívül fontos a teacserjék/teafák termőhelye, kora, fajtája, a szüret időpontja, az időjárás és természetesen a feldolgozás módja, a készítő szakértelme.

Egy-egy választott témát alaposan átbeszélünk, képekkel, beszámolókkal színesítünk és a mindennapokban is használható tudást adunk.

A tea kóstolókat előre egyeztetett időpontokban és helyszíneken tartjuk és nagyjából 2-3 óra az időtartamuk. Minden alkalmat igyekszünk gyakorlatiassá, közvetlenné és informatívvá tenni.

Kóstolóink témakörei igény szerint alakíthatóak. Csak a példa kedvéért:

Fedezd fel a teát! | Tea kóstoló – Workshop 1.

Egy növény, hat tea típus, ötezer éves múltra visszatekintő kultúra. Kezdetektől fogva a mai napig, kövessük együtt a tea útját, ízeit, testre ható érzeteit! Tökéletes bevezetés mindenki számára, ahol a kíváncsi, nyitott emberből igazi teaszerető és értő lesz.

Történelem és a legendák, a világ tea termő vidékei, tea típusok, a tea autentikus és modern elkészítési módjai és a tea jótékony élettani hatásai.
Gyere el, fedezd fel a sokféle illatot és ízt, miközben megtanulod, hogyan készíthetsz jó teát otthon vagy pedig a munkahelyeden!

Amiről szó lesz:
Tea termő vidékek
A növény főbb tulajdonságai
Tea típusok, országok-fajták
A jó tea elkészítésének alap lépései (víz-hőfok-eszközök és áztatási idők)
Hogyan kóstoljunk?
Élettani hatások
Amit a helyes tárolásról tudni szükséges

Kína – frissítő ZÖLD és lágy FEHÉR teák | Tea kóstoló – Workshop 2.

Csak ezen két fő teatípuson belül is több száz fajtát különböztetünk meg. Miben különböznek? Melyek a fő termőterületek és mik a helyi sajátosságok, tradíciók?
Ismerd meg, hogyan kell használni a gaiwan-t, amely a legtökéletesebb eszköz a jó tea elkészítéséhez!

Kína, Tajvan – illatos WULONG és robosztus VÖRÖS teák | Tea kóstoló – Workshop 3.

Kanton tartomány Főnix-hegyének különleges “egy bokorról származó” illatos wulongjai. Anxi tartomány híres aromás Tie Guan Yin teája. A Wuyi-hegység ásványos, sütött “szikla wulongjai” és Tajvan magas hegyeinek teái.

A wulong teák világa az illatok, aromák világa. Yunnan és Fujian tartomány testet-lelket melegítő vörös teái. Miért hívják a fekete teát Kínában vörösnek? Elmeséljük. Kína és Tajvan teahegyei minket is visszavárnak, hogy még többet tudjunk majd együtt kóstolni.

Workshop Téma 4. : A Puer és az utóérlelt teák

Workshop Téma 5. : Matcha elkészítés, modern felhasználási módok és a tradíciók.

Workshop Téma 6.: A japán zöld teák világa

Érdeklődni az info@teavolution.eu címen vagy pedig telefonon tudtok. (+36 30 552 19 81)