Egy jól összerakott menüsor méltó kiegészítése a megfelelő teával

A kínai hagyomány szerint teát felszolgálni a vendégeknek tükrözi, hogy a vendéglátó szívesen látja, megbecsüli őt.

A mai gasztronómia világában komoly változásnak lehetünk szemtanúi. Facebook, Instagram stb. mind trendeket, divatokat teremt és közelebb hozzák az emberekhez a világ különleges ételeit, italait amikkel azelőtt nem találkoztak. A vendégek egyre jobban igénylik a szakszerű vendéglátást és például azt, hogy tudják pontosan mi- és honnan származik az amit fogyasztanak. Ez az érdeklődés azt is eredményezi, hogy egyre jobban oda kell figyelni a részletekre!

Ezek után már furcsa dolog egy igényesebb étteremben a komoly erőfeszítéssel, odafigyeléssel megkomponált degusztációs menühöz és a gondosan kiválasztott borokhoz pocsék, olcsó kávét vagy teát felszolgálni. Ez a két ital (főleg a tea) eddig nem volt a figyelem fókuszában, de szerintünk ez most változik. A teának tőlünk keletebbre legalább akkora kultusza és mélyre nyúló gyökere van mint itthon a bornak. (bor – kereszténység, tea – buddhizmus) Mindkét ital hasonlóan mutatja a terroir és az adott évjárat időjárásának jegyeit, a készítőjének szakértelmét. Aki autóval, traktorral van, vezet, nem ihat bort. De miért ne ihatna igazi jó teát?

Jó teát elkészíteni egy vendéglátóhelyen (is) plusz odafigyelést igényel. Nem “ördöngősség” de általában púp a személyzet hátára.

Amiben segítünk:

  • eloszlatjuk azt a tévhitet, hogy jó teát (szálas teát) csak sok pepecseléssel és lassan lehet elkészíteni
  • közösen megtaláljuk az adott hely lehetőségeihez és igényeihez passzoló teákat
  • megmutatjuk a kiválasztott teák legideálisabb elkészítési és szervírozási módját
  • segítünk a készítő eszközök költséghatékony beszerzésében
  • képezzük a személyzetet, rendszeresen megújítjuk, felfrissítjük az információkat
  • megmutatjuk, hogy az aki eddig soha nem, vagy csak ritkán ivott teát, mennyire érdeklődő és lelkes tud lenni, amikor igazi teát kóstol és megkapja hozzá a megfelelő információkat

Éttermek, kávézók, cukrászdák, szállodák, rendezvényhelyszínek, panziók – szerintünk mind megfelelő helyszínek egy jó tea elfogyasztására.