Teakínálat, szakszerű oktatás, folyamatos támogatás

Egy jól összerakott menüsor méltó kiegészítése a megfelelő teával

A kínai hagyomány szerint teát felszolgálni a vendégeknek tükrözi, hogy a vendéglátó szívesen látja, megbecsüli őt.

A mai gasztronómia világában komoly változásnak lehetünk szemtanúi. A közösségi média trendeket, divatokat teremt és közelebb hozza az emberekhez a világ olyan különleges ételeit, italait, amelyekkel azelőtt nem találkoztak. A vendégek egyre érdeklődőbbek és jobban igénylik a szakszerű vendéglátást és például azt, hogy megtudják pontosan mi az- és honnan származik amit épp fogyasztanak. Ez az érdeklődés azt is eredményezi, hogy egyre jobban oda kell figyelni a részletekre.

Ezek után már furcsa dolog egy igényes étteremben a komoly erőfeszítéssel, odafigyeléssel megkomponált menüsorhoz és a gondosan kiválasztott borokhoz rossz kávét vagy olcsó teát felszolgálni. Ez a két ital (de főleg a tea) eddig nem volt a figyelem fókuszában. Szerintünk ez most változni fog. A teának keleten legalább akkora kultusza és mélyre nyúló gyökere van mint itthon a bornak. (bor – kereszténység, tea – buddhizmus) Mindkét ital hasonlóan mutatja a terroir és az adott évjárat időjárásának jegyeit, a készítőjének szakértelmét. Aki autót vezet, nem ihat bort. De miért ne ihatna igazi jó teát, mellyel akár hasonló élményt kap?

Jó teát elkészíteni némi plusz odafigyelést igényel, de egyszerűbb mint gondolnánk.

Amiben segítünk:

  • eloszlatjuk azt a tévhitet, hogy jó teát (szálas teát) csak sok pepecseléssel és lassan lehet elkészíteni
  • közösen megtaláljuk az adott hely lehetőségeihez és igényeihez passzoló teákat
  • megmutatjuk a kiválasztott teák legideálisabb elkészítési és szervírozási módját
  • segítünk a készítő eszközök költséghatékony beszerzésében
  • képezzük a személyzetet, rendszeresen megújítjuk, frissítjük az információkat
  • megmutatjuk, hogy aki eddig soha nem, vagy csak ritkán fogyasztotta ezt az italt, mennyire érdeklődő és lelkes tud lenni, amikor igazi teát kóstol és megkapja hozzá a megfelelő információkat

Éttermek, kávézók, cukrászdák, szállodák, rendezvényhelyszínek, panziók – szerintünk mind megfelelő helyszínek egy jó tea elfogyasztására.