Kamjove teakészítő – használati útmutató

Back to Blog

Kamjove teakészítő – használati útmutató

Kamjove teakészítő – használati útmutató

A “mindennapok részévé tenni a teázást”.

Ez a gondolat folyamatosan mozgat bennünket.

Sokat vagyunk irodában, erdőben, iskolában, edzőteremben, és hasonló helyeken, ahol bizony jól esne egy csésze finom tea.

A Kamjove cég az egyik leghíresebb és legrégibb teás eszközöket gyártó cég Kínában. Tea tálcákat, vízforralókat, teás berendezéseket gyártanak. Az ő termékük használatát mutatjuk most be, mely a modern és egy kicsit felgyorsult világban is lehetővé teszi az igényes teafogyasztást.

Pontról-pontra végigvezetünk az eszköz helyes használatán, hogy bárhol, bármikor tudj egy igazán finom teát készíteni, a megfelelő hőmérsékletű víz hozzáadásával.

A “gyors teakészítő” eszköz vásárlásakor, a borítóképen látható tartozékok lapulnak a dobozban, fel is soroljuk őket. Tartalmaz majd a csomagod egy adag teát is, hogy rögtön kipróbálhasd, amikor megérkezik az eszközöd.

https://teavolution.eu/teabolt/ujdonsag/kamjove-tp-201-gyors-kungfu-teakeszito-kanna/

https://teavolution.eu/teabolt/ujdonsag/kamjove-gyors-teakeszito/

Használat – Tea készítés folyamata

1.) Bármilyen teát elkészíthetsz az eszközben, (fehér, zöld, oolong, vörös, puerh) a képsorozat kedvéért én éppen oolong-ot készítettem.

A tea mennyisége 6,5 gramm volt, ami éppen egy mérőkanálnyi. (A kanalat az eszköz dobozában megtaláljátok). Javasoljuk, hogy minden tea mennyisége 6 és 7 gramm között mozogjon.

  

2.) Nyisd fel a fedelet és helyezd a tealeveleket a szűrős részbe.

3.) Ébreszd fel a leveleket a megfelelő hőmérsékletű vízzel, a Jin Xuan oolong esetében 85 fokosat használtunk. Az ébresztés legyen gyors és határozott, maximum 10 mp.

4.) A piros gomb segítségével engedd le a vizet a szűrő részből, mely a kiöntőbe érkezik.

  

5.) Nem szükséges kivenni a szűrőt a tea kitöltésénél, csak ügyelned kell rá, hogy legyen a szűrő zárt állásba fordítva.

6.) A tea ébresztő vízével melegítsd elő a csészédet, amiből a teát inni fogod, öntsd ki és kezdődhet a felöntések sorozata. Megfelelő hőmérsékletű vízzel öntsd le a tealeveleket és a megadott, vagy az általad kitapasztalt áztatási idő letelte után, nyomd meg a piros gombot és már ihatod is kedvenc teádat.

7.) Ismételd meg ezt a folyamatot addig, ameddig kedved van, vagy amíg a tea bírja.

Jin Xuan oolongunk 7 felöntés után kezdett egy picit halványulni, de mivel jól esett a meleg folyadék, nem hagytam abba és még 3-szor leöntöttem.

Írjátok meg, hogyan sikerült elkészíteni az eszközben a teáitokat, illetve, hogy ki, milyen technikával készíti a teát.

Jó teázást!

Back to Blog