Houraku – Teavolution blend

New
Matcha

Houraku – Teavolution blend

12 500 Ft23 500 Ft

Komplex és telt ízű, Uji-matcha.  Volt egy elképzelésünk, hogy milyen számunkra az ideális matcha, ezt megbeszéltük Masahiro Yoshidával. Megbeszélésünk után egy kis türelmet kért tőlünk, majd küldött egy mintát ebből a matchából és egy tea név javaslatot.

Tökéletesen passzolt az elképzeléseinkhez a név és a tea is egyaránt. Teavolution saját blendje ez a matcha, köszönjük szépen Masahiro!

30 gr, fém dobozos kiszerelésben.

SKU: Houraku Categories: , , , Tags: ,
View cart

Description

Houraku (usucha)

Yoshida Mei teafarmról (Uji, Kyoto) származó porrá őrölt, árnyékolt, japán zöld tea. A japán teaceremóniák itala. Karakteres, frissítő és édes. Masahiro Yoshida részünkre készítette el ezt a matcha blendet.


A Matcha lassú forgású gránit malmokkal kíméletesen 5-10 mikron szemcseméretű teaporrá őrölnek. A matcha – a szálas teákkal ellentétben – vízzel elkeverve és felhabosítva fogyasztható, tehát nem csak egy forrázat készül és így az egész tealevelet elfogyasztjuk – minden hasznos összetevőjével együtt.
Japánba a zen szerzetesek által került át a tea Kínából és ők népszerűsítették a fogyasztását is. Az ősi Kínában a kezdeti időkben porteát fogyasztottak.

(Egy adag usuchához (híg tea) kb. 2 gr teaport (kb. 2 chashaku – matcha kanál) és 60-80ml, a koichához (sűrű tea) 3-4 gr (kb. 4 chashaku) matchát és 20-25 ml. vizet használj)

A matchát a chawannak nevezett kb. 10-14 cm átmérőjű teáscsészében készítjük el, a bambuszból készült chasen teaecsettel keverjük habosra kb. 60-80 ml vízzel. A víz hőmérséklete évszakok és szertartások szerint 75-90 fok között váltakozik. Nyáron inkább a hűvösebb vízzel készítsük el, télen pedig a melegebbel, de ezt a használt matcha típusa alapján is meghatározhatjuk.

A habosítás nem tart sokáig, technikája, mozdulata kis odafigyeléssel hamar megtanulható. “W” formáló ecsetmozdulatokkal, pillanatok alatt lesz habos és iható a tea. Az usucha felszíne akkor jó, ha habos, de buborékmentesen krémes, míg a koicha állaga pedig a megolvadt csokoládéhoz kell, hogy hasonlítson.

Napi egy csésze matcha fogyasztása felfrissíti a testet és a lelket.

Hasznos javaslat: A teapor csomósodását elkerülhetjük, ha átszitáljuk a matchát egy szűrőn keresztül.

A matchát tároljátok abban a dobozkában, amiben kapjátok, mindenképpen hűvös helyen. Hűtőszekrényben praktikus, de fogyasztás előtt hagyni kell, hogy felmelegedjen szobahőmérsékletűre, különben lecsapódik rá a pára.

A legfrissebb ízek a doboz felbontását követő 7-8 hónapon belül jönnek elő a teából.

This post is also available in: Magyar

Additional information

Weight 30 g
Terroir - Origin

Uji – Kyoto – Japan

You may also like…

You've just added this product to the cart: